Fysiotherapie Ommedijk participeert in het Rijnland Schoudernetwerk en het Rijnland Knienetwerk en heeft contracten met een aantal sportverenigingen in Leiderdorp.
Fysiotherapie Ommedijk participeert in het Rijnland Schoudernetwerk en het Rijnland Knienetwerk en heeft contracten met een aantal sportverenigingen in Leiderdorp.
Het Rijnland Schoudernetwerk is een netwerk van orthopeden van het Rijnland Ziekenhuis Leiderdorp/Alphen aan de Rijn en fysiotherapeuten, allen gespecialiseerd in schouderproblematiek. Download de folder van het Rijnland Schoudernetwerk.
Het Rijnland Knienetwerk is opgezet door onze praktijk samen met SGC Visser in Leiden en de maatschap orthopedie van het Rijnland Ziekenhuis. Er doen momenteel 6 fysiotherapiepraktijken uit de regio Leiden aan mee, gespecialiseerd in revalidatie na knieoperaties, met name voorste kruisband revisie. Download de folder van het Rijnland Knienetwerk.
Het Voet en Enkel Netwerk Leiden is een initiatief van de Maatschappen Orthopedie van het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn en het Diaconessenhuis in Leiden met daarnaast 8 gespecialiseerde fysiotherapiepraktijken in de omgeving van Leiden en omstreken. Met het netwerk hebben de initiatiefnemers het volgende doel: Het optimaliseren en transparant maken van de fysiotherapeutische zorg bij patiënten met voet- en enkelklachten, waarbij de zorg gericht is op zowel de conservatieve als operatieve behandeling.
Vanuit de maatschap orthopedie van het Rijnland ziekenhuis en een groot aantal (40) eerstelijns fysiotherapie praktijken is dit netwerk in november 2013 opgericht. Het doel van deze samenwerking is het verbeteren van de kwaliteit van de nabehandeling na een totale heup of knie operatie. Er is een fysiotherapeutisch protocol ontwikkeld en er zijn verschillende afspraken gemaakt om ook de communicatie tussen de orthopedisch chirurg en de fysiotherapeut te verbeteren.
Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk heeft sinds een aantal jaren een intensieve samenwerking met het pijnbehandelcentrum van het Alrijne Ziekenhuis. Op verzoek van het pijnbehandelcentrum hebben wij een protocol ontwikkeld voor de postoperatieve revalidatie van patiënten met een lumbale en cervicale neurostimulator. Hiermee zijn wij de preferred provider voor de revalidatie na deze specifieke ingreep en hebben we in de loop der jaren een uitgebreide ervaring opgedaan met deze problematiek. De samenwerking houdt in dat er half jaarlijks interdisciplinair overleg plaats vindt, waarbij de laatste ontwikkelingen en inzichten worden uitgewisseld. Daarnaast is er tussentijds, indien nodig, contact tussen de behandelend fysiotherapeuten, de anesthesiologen en pijnverpleegkundige. Naast deze specifieke revalidatie worden er ook patiënten met chronische pijnklachten, maar zonder operatie in samenwerking met de pijnpoli behandeld.
Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk heeft een samenwerking met de Hogeschool Leiden in het begeleiden van stagiaires tijdens de eindstage van de opleiding fysiotherapie. De stagiair is gedurende 5 maanden aanwezig in de praktijk. De stagiair bekwaamt zich in het zelfstandig fysiotherapeutisch handelen, onder de verantwoordelijkheid van een van de begeleidende fysiotherapeuten. Er zal altijd toestemming aan u gevraagd worden, of de stagiair bij de behandeling aanwezig mag zijn, en evt. een deel van de behandeling op zich mag nemen. Indien u hiertegen bezwaar heeft, kunt u dit kenbaar maken.
ParkinsonNet is een landelijk netwerk met ruim 3.400 zorgverleners gespecialiseerd in Parkinson. De best mogelijke zorg en kwaliteit van leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson, of een atypisch parkinsonisme, dat is wat ons drijft. Door de mens met Parkinson centraal te stellen, samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines te verbeteren en expertise van zorgverleners te vergroten, faciliteert ParkinsonNet een optimaal netwerk van Parkinsonspecialisten. Op deze manier draagt ParkinsonNet bij aan een hoogwaardige kwaliteit van zorg.
Chronisch ZorgNet is hét landelijke netwerk van bijna 3000 gespecialiseerde therapeuten die gesuperviseerde beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen, zoals perifeer arterieel vaatlijden (PAV, etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen op een kleine 3500 locaties in Nederland. Chronisch ZorgNet werd ruim tien jaar geleden opgericht voor patiënten met ‘etalagebenen’, ofwel perifeer arterieel vaatlijden onder de naam ClaudicatioNet. Chronisch ZorgNet bouwt die bewezen succesvolle aanpak in kwaliteit én kosten nu verder uit naar de behandeling van andere chronische aandoeningen, te beginnen met de behandeling van hartpatiënten en patiënten met COPD. Chronisch ZorgNet werkt continu aan het verbeteren van de zorg voor de patiënten met chronische aandoeningen, zo dicht mogelijk bij huis in sterke netwerken met andere zorgverleners en in nauwe samenwerking met diverse beroeps- en patiëntverenigingen.
Het netwerk voor specifiek deskundige fysiotherapeuten en oefentherapeuten in de behandeling van mensen met reumatische aandoeningen.
ReumanetNL heeft als doel de kwaliteit, zichtbaarheid en bereikbaarheid voor de specifiek deskundigheid fysio- en oefentherapeuten in de reumatologie te verbeteren en te onderhouden.
MS Zorg Nederland is een onafhankelijke organisatie waarbinnen diverse partijen die actief betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS met elkaar samen werken om de meest optimale zorg denkbaar vorm te geven en toegankelijk te maken.
De missie van MS Zorg Nederland is het realiseren van de meest optimale zorg denkbaar voor alle mensen met MS en hun naasten in de eigen omgeving en in iedere fase van de ziekte. De patiënt staat hierbij centraal en heeft zelf de regie over zijn zorgproces.
Onze praktijk (in de persoon van Maarten de Fockert) verzorgt al jarenlang de medische begeleiding bij deze hockeyclub, o.a. blessure-spreekuren, looptrainingen en hersteltrainingen. Wij zijn aanwezig bij alle thuiswedstrijden van Heren 1 en Dames 1. Alle leden van SC Alecto hebben de gelegenheid om zo snel mogelijk onder behandeling te komen bij ons in de praktijk.
In 2009 werd het contract getekend tussen onze praktijk en RCL voor de paramedische begeleiding van de spelers van RCL. Er wordt meerdere keren per week een blessurespreekuur gehouden. (Contactpersonen zijn Rudi Hylkema en Robert-Jan Ravensbergen). Wanneer (sport)fysiotherapeutische behandeling nodig is, kan dat snel worden ingepland in de praktijk of indien nodig op het veld of in de verzorgingsruimte van RCL. Naast het blessurespreekuur kan er ook onder begeleiding van de sportfysiotherapeut gerevalideerd worden op de velden van RCL.
Onze praktijk (in de persoon van Ruben Mulders) biedt fysiotherapeutische begeleiding aan alle LeythonDC-leden om een snelle en optimale manier van blessureherstel te faciliteren. Elke maandagavond houden we een sportspreekuur in De Bloemerd of in onze praktijk. Verder is er een mogelijkheid om op woensdagavond in Sporthal De Does langs te komen. Wanneer vervolgbehandelingen noodzakelijk zijn, worden die in de reguliere praktijk voortgezet.